ژورنالهای علمی و پژوهشی در انواع مختلف و در حوزههای مختلف وجود دارند. در زیر چند نوع رایج این ژورنالها را معرفی کردهام:
1. ژورنالهای تخصصی: این نوع ژورنالها به موضوعات و حوزههای تخصصی مرتبط میشوند. برخی مثالهایی از ژورنالهای تخصصی علوم کامپیوتر، پزشکی، شیمی، مهندسی، علوم کشاورزی و روانشناسی هستند.
2. ژورنالهای زبان: این نوع ژورنالها در حوزه زبانشناسی و ادبیات میتوانند شامل مقالات پژوهشی درباره زبانهای مختلف، تحلیل زبانشناسی و ادبیات باشند.
3. ژورنالهای انسانی: این نوع ژورنالها به موضوعاتی مانند فلسفه، تاریخ، جامعهشناسی، علوم سیاسی، ارتباطات و دین پرداخته و مقالات پژوهشی مرتبط با این حوزهها را منتشر میکنند.
4. ژورنالهای علمی-پژوهشی چندرشتهای: این نوع ژورنالها به موضوعاتی از جمله علوم اجتماعی، علوم رایانه، علوم زیستی، ریاضیات و فیزیک مرتبط هستند و مقالات پژوهشی چندرشتهای را منتشر میکنند.
5. ژورنالهای متنباز: این نوع ژورنالها، مقالات پژوهشی را به شکل رایگان و با فرایند بازبینی همتا (peer-review) منتشر میکنند، به طوری که حق دسترسی به مطالب در دسترس عموم قرار دارد.
6. ژورنالهای مجانی: این نوع ژورنالها همانند ژورنالهای متنباز عمل میکنند، با این تفاوت که به صورت کاملاً رایگان و بدون هزینه برای خواننده مقالات را به اشتراک میگذارند.
از جمله ژورنالهای معروف و معتبر علمی پژوهشی میتوان به Nature، Science، The New England Journal of Medicine (NEJM)، The Lancet، IEEE Transactions on Pattern Analysis and Machine Intelligence، Journal of Biological Chemistry و PLOS ONE اشاره کرد. البته هنوز ژورنالهای دیگر فراوانی وجود دارند که از برندهای معتبر، مکانیزم بازبینی مناسب و هیات تحریر متخصص برخوردارند.
ارسال سفارش استخراج مقاله