مشاوره انجام پایان نامه و انجام مقاله فروغ پاسارگاد
آیا هوش مصنوعی در صنعت چاپ مقالات علمی جایگاهی دارد؟ آیا هوش مصنوعی قادر است جستجوی منابع علمی را آسان تر کند یا به پژوهشگران کمک کند تا درک بهتری از مقالات علمی داشته باشند؟ این امری مسجل است که امروزه بسیاری از پژوهشگران با سرریز اطلاعات دست به گریبان هستند. علاوه بر این ناشران دانشگاهی دریافته اند که پژوهشگران، اغلب اوقات هنگام مطالعه مقالات موجود، پلتفرم آنها را به دلیل یافتن معنی واژه و اصطلاحی که درک نکرده اند، ترک می کنند. یافتن منبع قابل اعتمادی برای دستیابی به نیازهای پژوهشگران، کاری دشوار به نظر می رسد. آیا بهتر نیست که پژوهشگران بتوانند منابع قابل اعتماد خود را دقیقا در پلتفرم ناشران دانشگاهی بیابند؟ در همین زمینه اندرو ان جی، کارآفرین، دانشمند علوم کامپیوتر، سرمایه گذار و نویسنده بیان می دارد که «با پشتوانه ساعتها فکر پیرامون نقش هوش مصنوعی در صنایع، می توانم بگویم که فکر نمی کنم صنعتی وجود داشته باشد که طی چندین سال آینده توسط هوش مصنوعی دگرگون نگردد.»
ناشران دانشگاهی تاکنون راه هایی را برای بهبود انجام تحقیق پژوهشگران یافته اند. پس از استقرار محتوای دانشگاهی در فضای آنلاین، انتشارات الزویر متوجه گردید که پایگاه داده ای از ادبیات علمی ایجاد کرده است که ماشین توانایی مطالعه آن را دارد. این امر احتمالات زیادی مانند پایش پژوهش در حوزه های مطالعاتی مختلف، ارزیابی عملکرد موسسات پژوهشی و پژوهشگران، بهبود علمی حوزه های مطالعاتی گوناگون و ... را مطرح نمود. این نوشتار به برخی از راه هایی که هوش مصنوعی در بهبود تجربه پژوهش شما نقش داشته است، اشاره کرده است.
به نظر می رسد، هوش مصنوعی به شدت با بحران جهانی پاندمی کنونی درگیر گشته است. پلتفرم Clara (شتاب دهنده یادگیری و پژوهش کرونا) یکی از ابزارهای رایگان هوش مصنوعی است که به شما در جستجوی آخرین و مرتبط ترین پژوهش های مربوط به ویروس کرونا مانند کارآزمایی های بالینی کمک می کند. پلتفرم Clara بر آن است تا با کمک به پژوهشگران در یافتن سریع و آسان اطلاعات حیاتی مرتبط با پاندمی کرونا، در زمان آنها صرفه جویی نماید. این پلتفرم، تلاش مشترکی از ناشران دانشگاهی است که پژوهش های مرتبط با ویروس کرونا را به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران، دانشمندان و عموم مردم قرار داده اند.
شما با کمک هوش مصنوعی مستقر در وبسایت انتشارات الزویر می توانید به معانی لغات، اصطلاحات و عبارات جدید علمی دسترسی داشته باشید و بدین ترتیب قادر باشید تا اطلاعات کافی درباره موضوعات جدید را از منبعی قابل اعتماد گردآوری نمایید. شما می توانید با جستجوی مستقیم موضوعات جدید در وبسایت ScienceDirect به این قابلیت دسترسی پیدا کنید.
انتشارات الزویر با تحلیل محتوای موجود در پایگاه داده خود لیستی از داغ ترین موضوعات پژوهشی را ارائه می دهد. آگاهی از موضوعات داغ پژوهشی حوزه های مختلف مطالعاتی به شما کمک می کند تا درک بهتری از خلاءهای پژوهشی حوزه مطالعاتی مدنظر خود داشته باشید. همچنین با این قابلیت می توانید از بهترین پژوهشگران حال حاضر و آینده، موسسات پژوهشی پیشرو و همتایان و رقبای خود آگاهی یابید.
پلتفرم Trinka ابزاری مبتنی بر هوش مصنوعی است که املا، دستور زبان، سبک و لحن علمی مقالات را بررسی می نماید. این پلتفرم اولویت های سبک نگارشی مدنظر شما را لحاظ می کند و با درنظر گرفتن بهترین مقالات علمی نگارش یافته در هر رشته و موضوع، پیشنهادات خود را ارائه می دهد.
پلتفرم Iris.ai به شما کمک می کند تا بتوانید در میان حجم انبوهی از مقالات علمی، منابع مورد نیاز خود را بیابید. این پلتفرم ابزاری است که با استفاده از پردازش زبان طبیعی، اسناد علمی صحیح را در اختیار شما قرار داده و داده های کلیدی را استخراج نموده و همچنین اطلاعات مورد نیاز شما را شناسایی می کند.
پلتفرم Iris جستجوهای خود را بر اساس انتخاب های شما شکل می دهد. این پلتفرم ابعاد کلیدی مقالات علمی مانند کلمات کلیدی، لغات مترادف آنها و دیگر کلمات و عبارات هم معنی با آنها را شناسایی می کند. این قابلیت زمانی اهمیت خود را نشان می دهد که شما پژوهش جدیدی را شروع نموده باشید و با کلمات کلیدی و اصطلاحات جدید آشنا نباشید. سپس با استفاده از تحلیل آماری نزدیکی مجموعه کلمات به یکدیگر را محاسبه می کند. آنگاه با ترسیم نقشه ای مجازی از ادبیات علمی، مقاله مطلوب شما را شناسایی و معرفی می نماید. این ابزار به شما کمک می کند تا ارتباط میان تحقیقات مختلف را بهتر و سریع تر درک نمایید و احتمال اکتشافات میان رشته ای برای شما بالا رود.
پلتفرم Scite.ai استنادات را با توجه به مفاد آنها طبقه بندی کرده و استنادات اشتباه شناسایی می کند. این اطلاعات ارزشمند به منظور محاسبه ضریب تاثیر به کار می روند.
به نظر می رسد که هوش مصنوعی راهی به سوی آینده است و به همگان کمک می کند تا به پژوهشگرانی کارآمدتر تبدیل شوند. در واقع تحلیل حجم انبوه و روزافزون مقالات منتشر گردیده به منظور پیشرفت علم امری ضروری و در عین حال جذاب می باشد.
سوزان فریک (Suzanne Fricke) کتابدار رشته سلامت حیوانی دانشگاه واشنگتن هشدار می دهد که ابزارهای هوش مصنوعی گران می باشند. همچنین این ابزارها به پایگاه های داده جستجوی ادبیات تحقیق محدود می گردند. خانم فریک بدین وسیله اظهار می دارد که ما نباید تنها به این نوع ابزار تکیه کنیم.
دیوید اسمیت (David Smith) سرپرست بخش راه حل محصول موسسه مهندسی و فناوری نیز هشدار می دهد که مقالات پژوهشی اغلب اوقات منبع خیلی خوبی برای هوش مصنوعی به شمار نمی روند. مقالات پژوهشی توسط انسان ها نوشته شده تا بوسیله همین انسانها مطالعه و درک گردند. از این رو، ساختار این مقالات برای پردازش ماشین و استخراج اطلاعات مهم به اندازه کافی مناسب نیستد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در حال حاضر هوش مصنوعی قادر به تولید فرضیه های پژوهشی نیست. علاوه بر این، هوش مصنوعی زمانی به خوبی کار می کند که داده های مناسب را از انسان دریافت نماید. همچنین غرض ورزی سهوی انسان می تواند بر پردازش ابزارهای هوش مصنوعی تاثیر بگذارد.
سخن آخر
آینده صنعت چاپ مقالات علمی بدون هوش مصنوعی قابل تجسم نیست. ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای کمک به دانشمندان جهت مسیریابی و تحلیل حجم انبوهی از ادبیات تحقیق منتشر شده بسیار ضروری است. جامعه نشر دانشگاهی با کمک هوش مصنوعی بهتر می تواند پژوهشگران را در رسیدن به اهداف خود یاری رسانند. با این حال از آن جایی که هوش مصنوعی تنها با ورودی و الگوریتم های مخصوص به خود کار می کند، بدون این عناصر بلااستفاده خواهد بود. بنابراین می توان با توجه به مطالب فوق هوش مصنوعی را به عنوان عضو جدیدی از جامعه پژوهشی به شمار آورد.