سفارش سریع

چاپ کتاب و پذیرش مقاله

نحوه مطالعه سریع مقالات علمی
نحوه مطالعه سریع مقالات علمی

نحوه مطالعه سریع مقالات علمی

اگر به منظور نگارش پایان نامه و مقاله به تازگی فرآیند جستجو و مطالعه ادبیات تحقیق را آغاز کرده اید، احتمالا با حجم زیادی از مقالات علمی طولانی، دارای زبان تخصصی و با درک دشوار مواجه گشته اید. در این هنگام مطمئنا با خود گفته اید، چطور می توان از پس مطالعه این همه مقاله برآمد؟ البته پس از مطالعه مقاله، تحلیل و نگارش آنها را نیز می بایست مدنظر داشت. حال می بایست از خود چند سوال بپرسید:
•    آیا نیاز است برای حصول اطمینان از پوشش موضوع، مقالات هر مجله ای را مطالعه نمود؟
•    آیا برای درک مقالات می بایست همه بخش های مقالات را مطالعه کرد؟
•    بر چه بخش هایی از مقالات باید تمرکز نمود؟
این نوشتار به پاسخ این سوالات پرداخته و نحوه مطالعه هوشمندانه ادبیات تحقیق را شرح می دهد. برای مشاوره در زمینه نگارش پایان نامه و مقاله می توانید با موسسه خدمات دانشجویی (فروغ پاسارگاد) تماس حاصل کنید.
برای پاسخ به سوال نخست می بایست بیان نمود که نیازی به مطالعه همه مقالات نیست. از آن جا که شما در پی درک موضوع پژوهش و ادبیات تحقیق پیرامون سوال تحقیق هستید و بنا ندارید که تاریخچه موضوع پژوهش را دنبال نمایید، این کار تنها باعث اتلاف وقت شما می گردد. اما می بایست آنقدر مقالات را مطالعه نمایید که دیدگاهی جامع از وضعیت کنونی ادبیات تحقیق پیرامون موضوع پژوهش بدست آورید.
هنگام مطالعه ادبیات تحقیق به یاد داشته باشید که کیفیت بسیار مهمتر از کمّیت است. به عبارت دیگر، شما می بایست بر مطالعه مقالاتی تمرکز نمایید که بیشترین استنادات را دریافت نموده باشند. در واقع مقالات مورد مطالعه شما می بایست دارای سه ویژگی «تازه ترین»، «مرتبط ترین» و «پراستناد ترین» باشند.
نحوه تشخیص تعداد استنادات دریافتی مقالات
خوشبختانه، موتور جستجوی Google Scholar، قابلیت بررسی تعداد استنادات دریافتی مقالات را فراهم نموده است. شما می توانید تنها با جستجوی عنوان مقاله در این پلتفرم، تعداد استنادات دریافتی آن را مشاهده نمایید.

 


 

در واقع، موتور جستجوی Google Scholar، پلتفرمی عالی برای جستجوی مقالات علمی به شمار می رود و شما می توانید بسیاری از مقالات مطلوب خود را از طریق این موتور جستجو بیابید. هنگام استفاده از این پلتفرم، اطمینان حاصل کنید که تعداد استنادات دریافتی مقالات را ملاحظه نموده اید. 
البته می بایست در نظر داشت که تعداد استنادات دریافتی مقالات، شاخصی عالی برای تعیین کیفیت مقالات به شمار نمی روند. در واقع هیچ شاخص جامعی جهت تعیین کیفیت مقالات وجود ندارد. این رقم، در حقیقت، بیان کننده محبوبیت مقالات می باشد و به معنی کیفیت یافته های مقالات نیست. از این رو، تنها بر روی تعداد استنادات دریافتی مقالات حساب نکنید و کیفیت مقالات را با سنجش دیگر شاخص ها لحاظ نمایید.
برای پاسخ به سوال دوم، می بایست گفت که نیازی نیست تا کلمه به کلمه مقالات را مطالعه نمود. هنگام آغاز فرآیند جستجو و مطالعه ادبیات تحقیق، شما می بایست تنها بر نکات کلیدی هر مقاله مانند سوال تحقیق، یافته ها و ... تمرکز نمایید. هر چه بیشتر بر فرآیند ادبیات تحقیق تمرکز نمایید، می بایست بیشتر بخش های مهم مقالات را مورد بررسی قرار دهید. برخی از مقالات در پژوهش شما نقشی محوری دارند، اما باز با این حال نباید این مقالات را هم از ابتدا تا انتها و کلمه به کلمه مطالعه نمایید.
برای پاسخ به سوال سوم می توان از سه بخش مقاله نام برد. عموما این سه بخش توضیح می دهند که مقاله درباره چیست (این مقاله در پی پاسخ به چه سوالاتی است) و یافته های پژوهش (پاسخ سوالات چیست) را توصیف می کنند. این بخش ها دقیقا همان چیزی را به شما ارائه می دهند که به دنبال آن هستید، بنابراین با مطالعه آنها می توانید در زمان خود صرفه جویی نمایید.

 

چکیده

چکیده مقالات مروری اجمالی از آن چه که در پژوهش انجام شده است، را به شما ارائه می دهد. شما با مطالعه چکیده مقالات متوجه خواهید شد که این مقالات چقدر به موضوع پژوهش شما مرتبط هستند. بعضی اوقات چکیده یافته های پژوهش را مورد بحث قرار می دهد (مانند چکیده پایان نامه).

مقدمه

بخش مقدمه مقالات، جزئیاتی از موضوع مورد تحقیق را ارائه می دهد و به چرایی اهمیت انجام پژوهش می پردازد. این بخش به شما کمک می کند تا از موضوع مقاله و میزان ارتباط آن با پژوهش خود درک بهتری حاصل نمایید. اطمینان حاصل کنید که بخش مقدمه مقالات را کاملا مطالعه و آن را درک نموده اید. 

نتیجه گیری

در حالی که بخش مقدمه مقالات، سوالات مطرح شده توسط پژوهش را مورد بررسی قرار می دهد، بخش نتیجه گیری، به ارزیابی پاسخ های ارائه شده می پردازد. شما با مطالعه این بخش می توانید بدون مراجعه به بخش یافته های مقاله که بخشی پر از جزئیات و حوصله سر بر محسوب می شود، از نتایج پژوهش آگاه گردید. البته بدیهی است که این بخش تمامی ابعاد یافته ها را نمایان نمی سازد، ولی با مطالعه این بخش قادر خواهید بود که از ارتباط مقاله با پژوهش خود اطمینان حاصل نمایید. معمولا بخش نتیجه گیری دارای زیربخشی به نام پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی می باشد که با مطالعه آن می توانید از خلاء های پژوهشی آگاه گردید. 
با مطالعه این سه بخش از مقاله می توانید با درک کامل هر مقاله، در زمان خود نیز صرفه جویی نمایید. در انتها به یاد داشته باشید که همانطور که در فرآیند ادبیات تحقیق پیش می روید، مقالات مرتبط تر با موضوع پژوهش خود را می یابید.
سخن نهایی
این نوشتار، نحوه مطالعه سریع و موثر مقالات علمی را مورد بررسی قرار داد، نکات اصلی این نوشتار در ذیل لیست گشته اند:
•    نیازی نیست که همه مقالات علمی را مطالعه نمایید. تنها بر پراستنادترین و باکیفیت ترین آنها تمرکز نمایید.
•    نیازی نیست که تمام بخش های مقالات را مطالعه کنید. برای شروع و درک بیشتر مقالات، می توانید تنها بر سه بخش اصلی مقالات تمرکز کنید.
•    سه بخش از مقالات که می بایست به مطالعه آنها بپردازید، چکیده، مقدمه و نتیجه گیری می باشند.

 


 


خدمات مرتبط
معرفی موتور جستجوی علوم پزشکی(پابمد PubMed)
معرفی موتور جستجوی علوم پزشکی(پابمد PubMed).  پابمد (PubMed)، یک موتور جستجوی علمی اس ...
نحوه مطالعه سریع مقالات علمی
نحوه مطالعه سریع مقالات علمی اگر به منظور نگارش پایان نامه و مقاله به تازگی فرآیند جستجو و مطالعه ادبیات تحقیق ...
نکاتی در مورد آموزش بورس
نکاتی در مورد آموزش بورس. از با اهمیت ترین مکانیسم ها جهت جذب سرمایه های اندک اشخاص و مدیریت مطلوب منابع مالی در ...
هوش مصنوعی؛ آینده صنعت چاپ مقالات علمی
آیا هوش مصنوعی در صنعت چاپ  مقالات علمی جایگاهی دارد؟ آیا هوش مصنوعی قادر است جستجوی منابع علمی را آسان تر کند ی ...
چطور از Google Scholar استفاده کنیم؟
چطور از Google Scholar استفاده کنیم؟ پلتفرم Google Scholar، موتور جستجویی است که ادبیات تحقیق و منابع آکادمیک را ...
نحوه ارزیابی مجلات علمی
نحوه ارزیابی مجلات علمی.این نوشتار به دیگر عواملی که می بایست برای ارزیابی مجلات علمی لحاظ نمایید، پرداخته است.  ...
نکاتی برای نگارش بهتر متون علمی
نکاتی برای نگارش بهتر متون علمی. بنا به نظر بسیاری از دانشجویان، نگارش متون علمی را امری دشوار می باشد. با این ح ...
چطور تعداد استناد به مقالات پژوهشی را افزایش دهیم؟
چطور تعداد استناد به مقالات پژوهشی را افزایش دهیم؟ ...
نحوه نوشتن افلیشن در مقاله
نحوه نوشتن افلیشن در مقاله.  در این نوشتار ابتدا قصد داریم بدانیم افیلیشن چیست و سپس روش صحیح ن ...
آموزش ترجمه تخصصی متون آکادمیک
ترجمه تخصصی متون آکادمیک. یکی از مهم‌ترین عناصر تاثیرگذار در انتشار متون آکادمیک، کیفیت ترجمه م ...
© 2024