سفارش سریع

چاپ کتاب و پذیرش مقاله

نکاتی پیرامون آمادگی برای مصاحبه دکتری ۱۳۹۹/۰۴/۲۴
نکاتی پیرامون آمادگی برای مصاحبه دکتری

مشاوره انجام پایان نامه و انجام مقاله فروغ پاسارگاد

نکاتی پیرامون آمادگی برای مصاحبه دکتری

بر اساس قانون سنجش و پذیرش، گزینش در مقطع دکتری ناپیوسته، برحسب هر یک از شیوه ‌های «آموزشی - پژوهشی» و پژوهش ‌محور خواهد بود. شرط شرکت در مراحل مصاحبه دکتری و بررسی سوابق علمی و پژوهشی درج کد رشته محل توسط داوطلبان در فرم انتخاب رشته اینترنتی و کسب حد نصاب کد رشته محل مورد تقاضا است. به عبارت دیگر، اگر داوطلبی حد نصاب کد رشته محلی را کسب کرده، ولی در زمان مقرر اقدام به انتخاب رشته و درج آن کد رشته محل در فرم انتخاب رشته اینترنتی نکرده باشد، امکان شرکت در مراحل مصاحبه دکتری و بررسی سوابق علمی و پژوهشی برای وی میسر نخواهد بود. 
گزینش نهایی در هر یک از کد رشته محل‌ های آزمون نیمه‌ متمرکز دکتری سال1399 از بین داوطلبانی که واجد شرایط ذیل باشند:
•    براساس اعلام نتایج اولیه مجاز به انتخاب رشته شده باشند.
•    نسبت به انتخاب کد رشته محل‌ های تحصیلی در زمان مقرر اقدام کنند.
•    حد نصاب نمره علمی لازم را در کد رشته محل ‌های انتخابی دارا بوده و برای مرحله دوم (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور معرفی شده باشند.
•    در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در یک یا چند دانشگاه شرکت کنند.
•    پذیرش نهایی در هر کد رشته محل مطابق ظرفیت در هر یک از سهمیه‌ های مصوب و پس از تایید صلاحیت‌ های عمومی انجام می‌شود.
•    حد نصاب نمره مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) را که توسط دانشگاه مربوطه تعیین می‌شود، دارا باشند.

 

شاخص نمره

پذیرش نهایی داوطلبان به این صورت است که برای رشته ‌هایی که شیوه پذیرش آنها آموزشی - پژوهشی است، براساس نمره کل حاصل از ۵۰ درصد نمره علمی (آزمون کتبی متمرکز) و ۵۰ درصد نمره مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) است. همچنین برای رشته‌ هایی که شیوه پذیرش آنها پژوهش ‌محور باشد، بر اساس 50 درصد نمره آزمون علمی و 50 درصد مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) پذیرش خواهد بود.


نکاتی راجع به مرحله مصاحبه دکتری

دانشگاه ‌ها و موسسات مجری دوره‌ های دکتری چگونگی تشکیل پرونده متقاضیان، زمان و مکان برگزاری آزمون، نحوه مصاحبه علمی یا برگزاری آزمون تخصصی را از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی خود و این سازمان به داوطلبان اعلام خواهند کرد. همچنین در صورت نیاز و تشخیص موسسه مبنی ‌بر برگزاری آزمون تخصصی، مواد آزمون و ضرایب امتحانی از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه یا موسسه به اطلاع داوطلبان خواهد رسید. مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) در موسسه برای هر داوطلب صرفا یک بار انجام می‌شود و عدم مراجعه داوطلبان در مرحله دوم آزمون، به منزله انصراف آنان تلقی شده و برگزاری مجدد امکان‌پذیر نخواهد بود.
نکات کلی مصاحبه دکتری
•    نظر به اینکه تغییر رشته، تغییر گرایش و انتقال دانشجویان در مقطع دکتری امکان ‌پذیر نبوده، لذا به داوطلبان تاکید می‌شود در خصوص مراجعه به دانشگاه‌ ها برای درخواست پذیرش و انجام مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی، دقت لازم را داشته باشند.
•    آن دسته از داوطلبانی که براساس حد نصاب تعیین‌شده دانشگاه‌ ها و موسسات حداقل در یک یا چند کد رشته محل حد نصاب لازم را دارا بوده و تمایل به شرکت در مرحله دوم آزمون (مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی) دانشگاه ‌های ذیربط را دارند، لازم است از طریق سایت سازمان سنجش برای انجام بررسی صلاحیت‌ های عمومی، نسبت به واریز مبلغی در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج گردیده، اقدام کنند. بدیهی است داوطلبانی که در این خصوص اقدام نکنند، از مراحل گزینش نهایی حذف خواهند شد.
•    مطابق ضوابط، پذیرفته‌ شدگان نهایی دوره روزانه آزمون ورودی دوره دکتری، حتی در صورت عدم ثبت‌نام یا انصراف قطعی از رشته قبولی، مجاز به ثبت‌نام و شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری سال بعد به ‌منظور انتخاب رشته‌های تحصیلی دوره روزانه نمی باشند.
•    دانشجویان اخراجی، انصرافی و ترک تحصیل تا پایان ‌خدمت دوره ضرورت مجاز به شرکت در آزمون و تحصیل در دانشگاه نیستند. سقف سنوات تحصیلی دوره دکتری، حداکثر پنج سال است و دانشجویانی که طی این مدت موفق به اتمام تحصیل نشوند، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.
•    دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره دکتری مجاز به شرکت در آزمون مجدد نیستند و دانشجویان مرد در صورت انصراف از تحصیل در دانشگاه، چهار ماه فرصت دارند برای رسیدگی به وضعیت مشمولیت، خود را به وظیفه عمومی معرفی کنند.
•    سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.
•    از کلیه پذیرفته ‌شدگان نهایی کد رشته محل ‌های دوره ‌های غیر روزانه شامل: دوره ‌های نوبت دوم، پردیس خودگردان و مشترک در دانشگاه‌ ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه ‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی، شهریه اخذ خواهد شد. داوطلبان جهت اطلاع از میزان شهریه دوره‌ های مختلف به پایگاه ‌های اطلاع‌رسانی دانشگاه‌ ها و مراکز آموزش عالی مورد نظر مراجعه کنند.

 

 

نکاتی که می بایست در جلسه مصاحبه رعایت کنید

•    در ابتدا از دانشجو خواسته می شود که خود را معرفی کرده و به طور مختصر در مورد گذشته تحصیلی خود توضیح دهد، به عنوان مثال نام دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پرسیده شده و در مورد پایین بودن بعضی نمرات توضیح خواسته می شود، این نکته را به خاطر داشته باشید که هر دانشجو در طول تحصیل خود ممکن است به دلایل مختلف از قبیل بیماری، مشکلات شخصی و ... نمرات پایین کسب کرده باشد که پاسخ صادقانه در مورد علت این امر می تواند سبب جلب اعتماد اساتید حاضر در جلسه مصاحبه شود.
•    در مرحله دوم از شما خواسته می شود که در مورد پایان نامه خود توضیح دهید. در این مرحله لازم است موضوع پایان نامه خود را به صورت واضح و در یک یا چند جمله با بیانی روشن معرفی کنید. لازم نیست شما در مورد جزئیات کار خود توضیحی ارائه کنید ولی باید به کل پایان نامه خود مسلط باشید.
•    سوال دیگری که روز مصاحبه از شما پرسیده می شود، زمینه کاری مورد علاقه شماست. در پاسخ به این سوال هرگز نباید روی موضوع به خصوصی تأکید کنید، همچنین طوری پاسخ ندهید که گویی برایتان مهم نیست روی چه موضوعی کار کنید. بهتر است با پاسخ خود نشان دهید که هر چند روی چند زمینه کاری مسلط هستید ولی توانایی کار کردن روی موضوعات دیگر را هم دارید (یعنی انعطاف پذیر هستید).
•    با مراجعه به سایت دانشگاهها و مطالعه پروفایل اساتید، موضوعات مورد علاقه و مقاله های پذیرفته شده آنان (به ویژه مقالات جدید) را مورد بررسی قرار دهید.
•    به خاطر داشته باشید که داشتن انگیزه، کلید اصلی موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری می باشد. صرفاً قبولی در مرحله اول این آزمون نمی تواند دلیل مناسبی برای ادامه تحصیل شما در مقطع دکتری باشد.
•    نکته بسیار مهم در مورد مصاحبه این است که شما توانایی عوض کردن عقیده اساتید را دارید و این امر میسر نمی شود مگر در صورتی که شما علاقه مندی و پیگیر بودن خود را نشان دهید و در پاسخ به سوالات صادق باشید. می توانید یک پرونده مختصر از اطلاعات مقاطع مختلف تحصیلیتان، سوابق کاری و توانایی های خود تهیه کنید تا در صورت لزوم ارائه نمایید.
•    به همراه داشتن توصیه نامه علمی که از طرف استاد راهنمای پایان نامه کارشناسی ارشدتان نوشته شده و در پاکت سر بسته ای قرار داده شده است می تواند کمک بسیار زیادی به شما بکند.
•    در جلسه مصاحبه به ندرت پیش می آید که از شما سوال درسی پرسیده شود. اما همانطور که اشاره شده باید روی پایان نامه خود تسلط داشته باشید.
•    با توجه به اینکه بسیاری از مقالات و کتابهای مرجع به زبان انگلیسی نوشته می شوند و شما برای پیشبرد پایان نامه خود باید از آنها استفاده کنید، تسلط به زبان انگلیسی حائز اهمیت خواهد بود. در صورتی که در یکی از آزمونهای مورد قبول دانشگاهها موفق به کسب مدرک زبان شده‌اید حتماً مدرک خود را به همراه داشته باشید، در غیر این صورت حتی اگر در درس زبان ضعیف هستید می توانید خود را در یادگیری آن مشتاق نشان دهید، به عنوان مثال در صورتی که به کلاس زبان می روید حتماً به آن اشاره کنید. ممکن است از شما خواسته شود که به زبان انگلیسی مختصری در مورد خود توضیح دهید. لازم است قبل از انجام مصاحبه در مورد این مسئله هم فکر کنید.
•    توجه داشته باشید که برای یک استاد خیلی مهم است که دانشجوی دکتری به صورت تمام وقت روی پایان نامه خود کار کند و اشتغال به کار می تواند تأثیر منفی بر روی نظر اساتید داشته باشد، البته در صورتی که کار فعلی شما در زمینه ای غیر از تدریس است. داشتن سابقه تدریس، نوشتن و یا ترجمه کتاب و از این قبیل کارهای تحصیلی می تواند به روند مصاحبه شما کمک کند.
•    می توانید قبل از انجام مصاحبه با مراجعه به دانشگاهها و صحبت با بعضی اساتید نظر آنها را در مورد خود جویا شوید. در مورد انتخاب اساتید بیشتر به توانایی آنها توجه کنید، حتی اگر فکر می کنید استادی در یک دانشگاه که از نظر رتبه بندی علمی پایین‌تر از دانشگاه دیگری است، بیشتر می تواند به شما کمک کند و در طول تحصیل همراه شما باشد حتماً او را انتخاب کنید.
•    یکی از سوالاتی که حتماً مطرح می شود، تأمین هزینه تحصیل شما خواهد بود.
آیا خودتان سر کار می روید؟
•    شخص یا اشخاص دیگری هزینه زندگی شما را تأمین می کنند؟ (به عنوان مثال پدر و مادر و یا همسر)
•    هر یک از افراد احتمالاً در دانشگاههای دیگر نیز برای انجام مصاحبه دعوت شده است. ممکن است از شما پرسیده شود که بین دانشگاه x و دانشگاه y کدامیک را ترجیح می دهید و به چه دلیل؟
•    در صورتی که سوالی از شما پرسیده شود که جواب آن را نمی دانید، صادقانه بگویید که در حال حاضر حضور ذهن ندارم. به خاطر داشته باشید که اساتید در صورت شنیدن دروغ و یا اغراق، ذهنیت منفی پیدا می کنند.

 



ارسال سفارش استخراج مقاله

اخبار مرتبط
آنچه شما برای استناد به پایان نامه دیگران نیاز دارید
چگونه به یک پایان نامه استناد بدهیم؟؟ ...
نکاتی پیرامون آمادگی برای مصاحبه دکتری
نکاتی پیرامون آمادگی برای مصاحبه دکتری   ...
© 2024